QUICHES (Tarta salada)
MASSA ( per TRES QUICHES):
1KG FARINA 500GRS MANTEGA 250 LLET 20 GRS DE SAL +Es posa la farina fent un volcà i a dins es posa: la mantega fosa, la llet i la sal. Es treballa fins que quedi una bola.( Cal deixar-la reposar una hora o fer-la el dia anterior).
+S’aplana amb un corró sobre el marbre enfarinat fins fer una capa prima, i es posa en el motlle com si fos per una tarta.Cal enfornar a 180 º uns 15 minuts amb llavors a sobre(cigrons,per exemple) .
QUICHE LORRAINE
2 OUS, 250 NATA LÍQUIDA, 250 LLET, SAL, ORENGA , PERNIL DOLÇ (A TIRES), EMMENTAL RATLLAT
+ Es posa una capa de pernil dolç al fons de la tarta i a sobre una de formatge rallat. Es baten els dos ous i amb la llet i la crema de llet, sal i orenga i es posa al damunt. S’enforna a 180º durant mitja hora.
BACALLÀ AMB PANSES: (Ëxit garantitzat)
500 GRS DE BACALLÀ ESCALDAT, 3 CULLERADES DE MANTEGA, 1 CULLERADA DE CEBA, UN GRAPAT DE PANSES REMULLADES, PEBRE, SAL, 2 OUS BATUTS, CREMA DE LLET, JULIVERT I EMMENTAL RALLAT.
+Es sofregeix la ceba i la mantega . Quan es rosseja s’aboca el bacallà i les panses i es cou tot junt una mica ;fora del foc s’aboca el julivert.
+Es posa tot a dins la tarta amb la resta dels ingredients. S’enforna
BACON AMB CEBA:
MITJA CEBA TRINXADA MOLT PETITA, BACON A TROCETS PETITS, 200 G CREMA DE LLET, SAL ,FARIGOLA, PEBRE, OU.
Es sofregeix la ceba amb el bacon i un xic d’oli. Es posa a la tarta amb la resta.S’enforna.
Quan tinc una trobada familiar o d'una colla d'amics sempre acabo fent les quiches ja que es poden preparar el dia anterior i tenen un gran èxit.
ResponderEliminar