miércoles, 15 de agosto de 2012

Com fer pa integral



400 gr. de farina blanca de força
80 gr. de llevat de parís o 3 sobres de llevat deshidratat
2000 gr. de farina integral
Aigua (la quantitat pot variar de 1l. o  més)
2 cullerades de sal
Un got d’oli d’oliva
2 cullerades de sucre roig                    
Farina blanca (per enfarinar)

ELABORACIÓ


1.Unes 2 hores abans es prepara el llevat mare. Es fa amb 10 gr. de llevat de París o 4 gr. de llevat deshidratat, 100 gr. de farina de força i un xic d’aigua tèbia. Es treballa tot uns deu minuts fins que es faci una bola ferma. Es deixa en un  pot en un lloc sec i es tapa amb un drap fins que llevi.



2. En un pot es posa mig litre d’aigua i el sucre roig al foc.                      Quan l’aigua està tèbia i el sucre dissolt, s’apaga el foc i es posa el llevat restant perquè es dissolgui.





3.En un bol posarem la farina integral, la sal, el llevat mare, l’oli i l’aigua amb el llevat dissolt. Ho treballarem afegint aigua fins que quedi una massa que es pugui treballar. Es treballa uns 15 minuts fins que es desenganxi de les mans. Es posa en un gran bol per que llevi. Es tapa i es deixa reposar unes 2 hores.







4. Es torna a treballar la massa i es fan panets de 150 gr. 

Cal fer-ls'hi uns talls a sobre.



5.Quan hagin doblat el seu volum (entre 1 i 2 hores) s’enfornen a 180-190 graus uns 20 minuts fins que es coguin.



 Animeu-vos a provar-ho a casa!!!

  INGREDIENTS

No hay comentarios:

Publicar un comentario