martes, 24 de mayo de 2011

Arròs amb cigrons i bacallà

INGREDIENTS Per 4 persones.
Una cabesa d’alls
Uns 200 gr. d’oli d’oliva (un got no ple del tot)
200 g. De cigrons bullits
350 g. De bacallà dessalat i escaldat
4 tassetes d’arròs
Per cada tassa d’arròs tres de brou (o fumet)
Safrà
PREPARACIÓ
En una plata per anar al forn es posa l’arròs. En un cassó o pot petit es posa l’oli amb els alls. Es deixa que bulli uns cinc o set minuts (compte que esquitxa molt) però que no es cremi. Aquest oli amb els alls es tira per sobre de l’arròs. A sobre s’hi col•loquen els cigrons, el bacallà esmicolat i el brou ( o fumet )calent. S’espurneja un xic de safrà per sobre.
La sal és al gust del cadascú. (Cal prova-ho abans de posar-n’hi.)
S’enforna, a 220 º , una mitja hora.
Cal controlar que l’arròs es cogui i que no es quedi
totalment sense brou (sempre cal tenir una mica més apunt per si de cas)
NOTA: Es pot preparar al matí i menjar-lo escalfat a la nit .També es pot congelar en safates petites.
(Quan li preparo a la meva mare,li congelo i ella se’l descongela, s’hi posa una mica de brou calent i se’l menja)

1 comentario: